HomeOver onsOnze historie

EEN ECHT FAMILIEBEDRIJF

Gert van den Bosch begon in 1968 voor zichzelf kleine veeroosters te maken. Boeren uit de omgeving kwamen steeds vaker bij hem voor deze roosters. Daarmee ontstond Bosch Beton. Ruim tien jaar later kwam daar de productie van betonnen sleufsilowanden bij. Inmiddels is Bosch Beton een professionele organisatie met ruim zestig medewerkers en produceren wij jaarlijks meer dan 50.000 prefab keerwanden voor agrarisch gebruik en voor de grond-, weg- en waterbouw (GWW).

Oprichting

In 1968 legde Gert van den Bosch het fundament voor Bosch Beton achter zijn boerderij in Kootwijkerbroek. Daar maakte hij samen met zijn vrouw Gerrie kleine veeroosters voor eigen gebruik. Alles ging nog met de hand en het storten gebeurde met een ouderwetse betonmolen.

1968

Eerste fabriek

In de loop van de tijd kreeg Van den Bosch steeds meer verzoeken van boeren uit de omgeving om deze roosters te produceren. De roosters hadden een langere levensduur en waren ook sterker dan de reguliere stalroosters. Bosch Betonindustrie BV was geboren. Nog geen tien jaar later stond er een fabriek voor de productie van een groot assortiment aan betonnen veeroosters.

1973

Start productie sleufsilowanden

Rond 1980 breidde Bosch Beton haar activiteiten uit met de productie van sleufsilowanden voor duurzame conservering van maïs en gras. Deze keerwanden met steunberen zijn een creatie van Van den Bosch zelf. Hij bedacht deze constructie om zijn keerwanden nog robuuster en duurzamer te maken.

1980

Uitbreiding assortiment

In 1995 breidde het assortiment zich verder uit met keerwanden tot en met 3 meter hoog. Ook breidde Bosch Beton met wederverkopers het afzetgebied definitief verder uit naar Duitsland, België en Denemarken.

1995

Start productie voor grond-, weg- en waterbouw (GWW)

Vanaf 2008 richtte Bosch Beton zich niet meer alleen op de agrarische markt, maar vergrootte het afzetgebied succesvol naar de grond-, weg-, en waterbouwsector. Door de introductie van een nieuw assortiment steeg de afzet naar meer dan 20.000 keerwanden per jaar. In de GWW-sector worden keerwanden onder andere toegepast als grondkering, waterkering, terreinafscheiding, landscaping of om hoogteverschillen op te vangen.

2008

Tweede generatie familie Van den Bosch in het MT

In 2012 traden drie van de zes kinderen van Gert en Gerrie (Brand Jan, Brechtje en Gerard) toe tot het management. Gerrie, de vrouw van Gert, richtte zich vanaf dat moment op de kleinkinderen en vrijwilligerswerk nadat zij vele jaren fulltime aan het roer stond van alle verkoop- en kantoorwerkzaamheden.

2012

CSC-certificaat

Bosch Beton ontving in 2017, als eerste keerwandproducent ter wereld, het internationale Concrete Sustainability Council certificaat Brons (CSC-certificaat Brons). Dit houdt in dat het bedrijf op een ecologisch, sociaal en economisch verantwoorde manier prefab beton produceert. Dit wereldwijde keurmerk is, én wordt, de standaard voor verantwoorde en duurzame productie en bedrijfsvoering, met daarin vier niveaus: Brons, Zilver, Goud en Platina.

2017

Start bouw en verhuizing naar nieuwe fabriek en overname

In juni 2018 startte volgens een eigen ontwerp de bouw van de nieuwe state-of-the-art keerwandenfabriek op bedrijventerrein Harselaar in Barneveld. Bosch Beton verhuisde precies één jaar later op 1 juni 2019 naar de nieuwe locatie aan de Grote Bosweg in Barneveld. Na vijftig jaar namen op 1 november 2019 broer en zus Gerard van den Bosch en Brechtje van den Beuken–van den Bosch het bedrijf formeel over van hun ouders.

2018

MKI op keerwanden

Bosch Beton blijft verder ontwikkelen en innoveren. Door de nieuwe duurzamere productiewijze lieten wij de MKI-waarde (MilieuKostenIndicator) berekenen. Voor ProRail optimaliseerden wij de perronkeerwand en stelden een nieuw duurzaam betonmengsel samen. Wij ontwikkelden een nieuw duurzamer betonmengsel: Eco-Mix. Aan het assortiment voegden wij de LAS-wand en de bio-keerwand nieuw toe. En wij ontvingen officieel het certificaat BREEAM-NL Outstanding voor onze duurzame fabriek.

2020

Bosch Beton in het buitenland

Om onze lokale buitenlandse markten nog beter te kunnen bedienen, heeft Bosch Beton sinds 2014 al een vennootschap in Duitsland: Bosch Beton GmbH & Co. KG in Kleve. Vanaf dit jaar komen daar Bosch Beton Danmark ApS in Toftlund (Denemarken), Bosch Beton België BV in Hasselt (België) en Bosch Béton France SAS in Lille (Frankrijk) bij.

2021

“Dit bedrijf is ontstaan uit mijn voorliefde voor techniek en innovatie. Omdat ik het idee had dat het beter kon.
Ga en sta altijd voor kwaliteit en de beste raad is te kunnen leveren uit voorraad. Dat is het DNA van Bosch Beton, en dat is ook wat ik de 2e generatie heb proberen mee te geven. “

Gert van den Bosch – Oprichter Bosch Beton

Bosch Beton wil een solide partner zijn voor haar klanten en in samenwerkingen.

ONZE KERNWAARDEN

Samen
We werken samen in onze keten en de branche en gaan voor partnerschap. Zo komen we mét elkaar tot het beste resultaat.
Overtreffen
We denken niet alleen aan verdergaand vernieuwen, verbeteren, verbinden en verduurzamen, we dóen het ook.
Loyaal
We voelen ons betrokken bij onze klanten en projecten en houden ons aan afspraken en verplichtingen, ook ná levering.
Inventief
We zijn inventief van nieuw ontwerp tot en met het plaatsen van onze keerwanden. Als we geloven dat het kan, durven we het ook te doen.
Deskundig
We hebben ruim 50 jaar ervaring met keerwanden en weten dus als geen ander wat er kan en mogelijk is. Onze klanten profiteren van deze expertise zodat zij een persoonlijk, deskundig én eerlijk advies krijgen.
Eigenaarschap
We voelen ons verantwoordelijk voor wat we doen en willen een bijdrage bieden aan duurzame keerwandoplossingen. Daarin nemen we graag het voortouw.  
® Alles altijd respectvol