Concrete verandering
HomeOver onsNieuws“Concrete verandering” met CO2-labels voor groen bouwen

"Concrete verandering" met CO2-labels voor groen bouwen

Als Bosch Beton staan we voor duurzame productie van keerwanden. Een belangrijke volgende stap  in onze toewijding aan duurzaamheid is de introductie van CO2-labels op al onze betonproducten. Deze labels, variërend van klasse A++ tot G, brengen de impact op het milieu duidelijk in kaart voor onze klanten, vergelijkbaar met het bekende labelsysteem voor elektronische apparaten, auto’s en vele andere producten.

22 november 2023

De kracht van CO2-labels

Met de invoering van CO2-labels op onze betonproducten maken we onze duurzaamheidsambities tastbaar en begrijpelijk. Net zoals bij de aankoop van een nieuwe TV of wasmachine, kunnen onze klanten nu direct zien welke impact hun bouwkeuzes hebben op het milieu. Deze labels variëren van klasse A++ (hoogste duurzaamheid) tot G (laagste duurzaamheid), en bieden een gedetailleerd inzicht in de milieuvriendelijkheid van elk product.

Onze CO2-labels bieden niet alleen informatie, maar stellen onze klanten ook in staat om weloverwogen beslissingen te nemen. Ze kunnen nu nauwkeurig selecteren op basis van duurzaamheid, zonder concessies te doen aan kwaliteit en prestaties.

Samen bouwen aan een groenere toekomst

“Bij Bosch Beton willen we niet slechts producten leveren; we willen een impact maken,” verklaart Brechtje van den Beuken (CEO). “Met deze invoering streven we ernaar de bouwsector te helpen veranderen bij het creëren van een groenere toekomst. We dagen onszelf en onze klanten uit om actie te ondernemen, duurzame keuzes te maken en samen te werken aan een wereld waarin de gebouwde omgeving en de natuur harmonieus samenkomen.”

Samen met u, onze gewaardeerde klanten en partners, kijken we uit naar een toekomst waarin duurzaam bouwen de norm is. We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze beweging en samen met ons de weg te effenen naar een meer milieuvriendelijke en verantwoorde bouwpraktijk. Samen bouwen we aan een betere wereld, stap voor stap, beton voor beton.

CO2-Labels op keerwanden: Hoe en waarom?

In ons streven naar het opzetten van een CO2-label voor onze betonproducten hebben we onze benchmark gebaseerd op het onderzoek de Green Construction Board’s (GCB) Low Carbon Group (LCCG) uit Engeland. Zij hebben een zevenstappenplan ontwikkeld, met als uitgangspunten koolstofvrij, afvalvrij, biodiversiteit en milieuwinst om zo de basis te vormen van de classificaties. Voor het verkrijgen van de dataset voor de classificaties, analyseerde de GCB totaal 624 verschillende betonrecepturen binnen sterkteklassen C8/10 tot C80/95, waardoor dit een goede bandbreedte bied voor betonproducten van verschillende sterkteklassen.

Onze visie: Bouwen voor een duurzame toekomst

Bij Bosch Beton is duurzaamheid altijd een kernwaarde geweest. Onze betonnen keerwanden dienen niet alleen om infrastructuur te versterken, waterbeheer te optimaliseren of opslagruimte te creëren, maar ook om bij te dragen aan een solide toekomstperspectief als het gaat over duurzaam bouwen en circulariteit

’We geloven niet alleen in economisch en humaan verantwoord ondernemen, maar ook in ecologisch verantwoord ondernemen.
Vooral in een tijdperk waarin de milieu impact op het klimaat steeds meer voelbaar en zichtbaar worden. ‘’