HomeOnderweg naar een cementvrije generatie

Onderweg naar een cementvrije generatie

De duurzaamheidstransitie moet nu plaatsvinden als het aan Bosch Beton ligt. In 5 stappen willen wij doorwerken naar een cementvrije generatie keerwanden. Cementvrij produceren is dan ook ons ultieme doel.

Welke stappen moeten we nemen?

Komende jaren zal worden doorgewerkt aan een verdergaande hybridevariant waarbij het cementaandeel wederom kan worden teruggebracht. Alles met als einddoel om straks een cementvrije generatie als standaard te kunnen gaan produceren. De eerste cementloze geopolymeer keerwanden zijn al geproduceerd”. Inmiddels draaien deze mee in proeftuinen zodat ze kunnen worden gemonitord. Belangrijke vervolgstappen om deze en de hybridevarianten verder te kunnen standaardiseren zijn normeringen en certificeringen. Lees meer hierover in het interview.

Brechtje van den Beuken
CEO

"Duurzaam hoeft niet duurder te zijn"

“We zijn er trots op dat we deze extra stap kunnen zetten voor onze klant, vooral omdat we hiervoor géén extra kosten rekenen richting onze klanten. Wij willen aantonen dat duurzaamheid met de juiste intrinsieke motivatie haalbaar én betaalbaar is. Nu heeft duurzaamheid vaak het imago van ‘duur’ omdat het als ‘margemiddel’ in plaats van doel wordt ingezet. Maar wij willen de focus verleggen naar het ‘zaam’, het samen waarmaken. En dat is wat we hiermee doen!”

Brechtje van den Beuken – CEO

Vragen en antwoorden

Gerard van den Bosch en Brechtje van den Beuken hebben een duidelijke visie als het gaat om duurzaamheid. Zij begrijpen ook dat het nieuwe mengsel vragen kan opleveren bij partners. In dit interview beantwoorden de CEO’s van Bosch Beton verschillende vragen over de nieuwe betonreceptuur. Ze gaan in op de constructieve veiligheid, hybride mengsels, maar ook het prijskaartje van duurzaamheid!

Aanvullende vragen?

Stel ze gerust! Gebruik onderstaand formulier om in contact te komen met Bosch Beton.