HomeProjectenBetrouwbaarheid en zekerheid voor biogas-plant

Betrouwbaarheid en zekerheid voor biogas-plant

De biogas-plant in Dartford, graafschap Kent in het Verenigd Koninkrijk, wilde een sleufsilo met verticale wanden. Veel verticale systemen uit het verleden zijn niet betrouwbaar en voldoen regelmatig niet. De klant kwam in contact met ons via ARK Agriculture. Bosch Beton bood met de betonnen keerwanden zekerheid voor de toekomst.

De eindklant zocht voor de biogas-plant een sleufsilo met verticale wanden die van een betrouwbare kwaliteit zijn. Veel verticale systemen die in het verleden zijn gebouwd, zijn onbetrouwbaar en regelmatig voldoen deze niet. Via ARK Agriculture kwam de klant bij ons terecht.

Zware belasting

Wij boden een oplossing met drie meter hoge L- en T-keerwanden die een zware belasting tot 20 ton aslast aan kunnen. Dit is nodig omdat op deze biogas-plant zware voertuigen rijden. Naast de levering zorgden wij voor een vakkundige plaatsing van de 186 keerwanden. Ook zorgden wij er voor dat een grondwerker de ondergrond voorbereidde, zodat de klant hiermee was ontzorgd.

Kwaliteit en zekerheid

De klant is met onze wanden verzekerd van een hoge (beton)kwaliteit en lange levensduur, dus zekerheid voor de toekomst. Daarnaast kon Bosch Beton de benodigde statische berekening overleggen conform Britse Standaarden (BS) overleggen. De klant in Dartford ontvangt regelmatig complimenten over de sleufsilo’s. Helemaal als ze horen dat het maar vier dagen duurde om de silo’s te plaatsen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor biogasinstallatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Bouw uw eigen sleufsilo

Met de handige sleufsilo-generator van Bosch Beton bouwt u in drie eenvoudige stappen uw eigen sleufsilo. Na versturen ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat.