Bosch Beton - Keerwanden met kunst als grondkering bij circuit Zandvoort
HomeProjectenKeerwanden met kunst als grondkering bij circuit Zandvoort

Keerwanden met kunst als grondkering bij circuit Zandvoort

Hoveniersbedrijf Snoekpuurgroen zocht voor het nieuwe vakantiepark Qurios in Zandvoort een degelijke grondkering om hoogteverschil van 4,5 meter op te vangen. De Bosch Beton L-keerwanden met hak bleken hiervoor dé oplossing.

In 2019 werkte Snoekpuurgroen aan de aanleg van een mooie tuin in het recreatiepark Qurios Zandvoort Holiday Retreats. De tuinen in het park zijn aangelegd met natuurlijke en duurzame materialen. Om hoogteverschil van 4,5 meter op te vangen, kwam het hoveniersbedrijf uit bij Bosch Beton.

Hoogteverschil

Het hoveniersbedrijf koos voor onze L-keerwanden met hak omdat deze aan beide kanten malglad zijn. De L-keerwanden met hak van 5 meter hoogte plaatsten we over een lengte van 50 meter. Over nog eens 150 meter zetten we dezelfde wanden neer variërend in hoogten van 75 centimeter tot 2 meter. We boden het totaalpakket aan inclusief plaatsing en assistentie ter plekke.

Parkeerplaats

Bij de 5 meter hoge keerwanden is zowel op de voetzijde als aan de lage zijde een parkeerplaats aangelegd. Omdat de keerwandenmuur een kopdikte heeft van maar 10 centimeter is het niveauverschil opgelost én is het aantal vierkante meters optimaal benut. Zo gaan er geen kostbare meters verloren.

Kunstwerk

Het vakantiepark ligt pal naast het circuit Zandvoort én aan het strand. Na plaatsing werkte onze klant de wanden af met kunstwerken van cortenstaal. Hierbij liet hij zich inspireren door Formule 1 en verschillende watersporten. Zo sieren onder andere een surfer, racewagen en het circuit de wanden. Naast de functie als grondkering vormen de wanden de basis voor kunstwerken.

Onze klant is zeer tevreden met het eindresultaat en blij met het goed verrichte werk.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grond & tuin of weg & verkeer? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.