HomeProjectenMaatschap klaar voor de toekomst met nieuwe sleufsilo’s

Maatschap klaar voor de toekomst met nieuwe sleufsilo’s

Bosch Beton plaatste twee nieuwe sleufsilo’s bij Maatschap Van Laar in Barneveld. De silo’s zijn voorzien van een rioleringssysteem en klinkers op de vloer. Alles voldoet aan het Activiteitenbesluit. Hiermee is het moderne bedrijf van de ondernemers klaar voor de toekomst.

Maatschap

Twee broers en hun vader vormen Maatschap Van Laar in Barneveld. Vroeger liepen er melkvee en kippen bij het agrarische bedrijf. Omdat dit niet grondgebonden was, stapte de maatschap over op meststieren. In de stal staan ruim 1.100 kalveren, verdeeld in drie leeftijdsgroepen. Het rantsoen voor de stieren bestaat hoofdzakelijk uit maïs, brok en gehakseld stro.

Klaar voor de toekomst

In het najaar van 2021 plaatste Bosch Beton met LHAK-keerwanden van 1,75 meter hoog twee nieuwe sleufsilo’s van 48 bij 10 meter met vaste hoekstukken bij de maatschap. Ons Serviceteam werkte de silo’s af met een bitumen afdichtingskit. Hiermee blijven water, lucht en andere elementen uit de kuil.
In de vloer ligt een rioleringssysteem van Buizenboer. Alles is conform het Activiteitenbesluit uitgevoerd. Op de vloer van de silo’s brachten de ondernemers zelf klinkers aan. Het moderne bedrijf van de enthousiaste ondernemers is zo helemaal klaar voor de toekomst!

Belang van een goede sleufsilo

Goed ruwvoer is de basis voor alles en betekent betere melkproductie. Een goede sleufsilo is daarbij van belang. Kringloop denken en een goede sleufsilo levert bovendien financieel voordeel op. Een Bosch Beton sleufsilo gaat generaties lang mee en voldoet aan de meest recente regelgeving en kwaliteitseisen van de certificering Agrarische Betonproducten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.