Bosch Beton - Sleufsilo duurzame oplossing voor composteringsprobleem
HomeProjectenOplossing voor compostering bij bloembollenkweker

Oplossing voor compostering bij bloembollenkweker

World Flower is een bloemenbollenkwekerij in de kop van Noord-Holland met meer dan 100 hectare bloembollen. De huidige teelt omvat krokussen, anemonen, fritillaria’s, tulpen, narcissen, irissen, lelies en muscari’s. Voor hun composteringsprobleem kwamen zij uit bij Bosch Beton. Wij leverden hier onze keerwanden voor twee sleufsilo’s.

De Noordhollandse bloembollenkwekerij verwerkt, telt, sorteert, plant en rooit hier de bollen van diverse gewassen. World Flower verwerkt alle gewassen na de oogst op het bedrijf en maakt ze export klaar om te versturen naar diverse kopers, zoals andere kwekerijen of naar broeierij-, handel- en/of exportbedrijven.

Composteringsprobleem

Het bedrijf in Breezand probeert mee te innoveren en te kijken naar duurzame oplossingen. Omdat zij bij hun werkzaamheden te maken hebben met afval keken zij ook naar het composteringsprobleem. Vervolgens besloot de kweker een composteringsplaats aan te leggen. Hiervoor leverden wij onze L-keerwanden met hak voor twee sleufsilo’s. In de ene silo slaan zij de vaste mest op en de andere is in gebruik voor het bollenafval en voor compostering.

Duogoten

Online zagen zij de duogoten van Bosch Beton en dat sprak hun aan omdat zij de opvang van hemelwater wilden minimaliseren. Anders zouden zij nog meer perssappen hebben en hoe minder perssappen, des te minder zij over het land hoeven uit te rijden. Bovendien voorkom je zo de erfafspoeling van perssappen naar het oppervlaktewater. Nu vangen zij dit op in grote buffertanks.

Binnen de bloembollentak zijn zij één van de eersten die voor deze oplossing hebben gekozen.

Samenwerking

Toen de keuze voor de keerwanden en duogoten van Bosch Beton eenmaal was gemaakt, ging de bollenkweker in overleg met een lokale aannemer. Zij legden de sleufsilo’s compleet aan in samenwerking met ons. Dat verliep allemaal tot volle tevredenheid.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor opslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Bouw uw eigen sleufsilo

Met de handige sleufsilo-generator van Bosch Beton bouwt u in drie eenvoudige stappen uw eigen sleufsilo. Na versturen ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat.