Bosch Beton - Sleufsilo vervangt kuilbalen in Negenharrie
HomeProjectenSleufsilo vervangt kuilbalen in Negenharrie

Sleufsilo vervangt kuilbalen in Negenharrie

Bij het landbouwbedrijf van de familie Marquardt in Negenharrie (Duitsland) plaatste Bosch Beton een sleufsilo met drie kamers van 50 meter lang met U-keerwanden. Om hun Japanse wagyu-runderen in de winter goede voeding te kunnen geven en ook vanwege besparing besloot de familie Marquardt af te zien van kuilbalen en over te stappen naar een sleufsilo.

Wagyu runderen

In Negenharrie, Sleeswijk-Holstein, houdt Fynn Marquardt als zevende generatie van de familie zo’n tweehonderd Japanse wagyu runderen op zijn bedrijf. Het bedrijf is sinds 1950 in Sleeswijk-Holstein gevestigd waar zij vanaf 2007 de wagyu runderen fokken. De runderen lopen meer dan tweehonderd dagen buiten en in de winter verblijven ze in de stal. Op 209 ha weiden en grasland verbouwt de fokker het voer voor de runderen.

Het landbouwbedrijf maakte jarenlang gebruik van kuilbalen om het voer op te slaan voor de winter. Ondanks dat dit goed werkte, kostte het elke keer veel geld om de balen te persen en in folie te wikkelen. En met de toename van het aantal runderen op het bedrijf kwam ook de vraag of het zinvoller was om te kiezen voor een sleufsilo. Na overweging besloot de fokker om een silo aan te leggen.

Van kuilbaal naar sleufsilo

Voor de realisatie kwamen zij uit bij Bosch Beton. Wij plaatsten een sleufsilo met drie kamers van 7,5 m breed en 50 m lang met onze U-keerwanden van 3 m hoog. Deze wanden zijn zeer geschikt voor grote buitenopslagsystemen waarbij zij dienen als tussenwand bij meerdere silokamers. Twee vakken zijn bestemd voor het gemaaide gras en het derde vak is voor de mestopslag.
Daarmee produceren zij ook compost op het nieuw aangelegde complex. Kwalitatief goed basisvoer is voor de verzorging van de dieren in de winter heel belangrijk. Het ingekuilde voer vullen zij aan met hooi, stro en andere voedercomponenten.

Ontwikkeling

In de toekomst wil Holstein Wagyu steeds verder ontwikkelen en aan de top blijven. De politieke veranderingen die ongetwijfeld komen, zal de landbouwsector veranderen. De fokker is nu al bezig om zich voor te bereiden op een goede toekomst. De aanleg van de sleufsilo is daar onderdeel van.
De familie Marquardt is zeer tevreden over hoe alles is verlopen. Het hele traject vanaf de offerte tot en met de aanleg en alles daar omheen beviel goed.

>>Bekijk de video waarin Fynn Marquardt meer vertelt over de wagyu-fokkerij Holstein Wagyu.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.