Bosch Beton - Structuurwanden voor hoogteverschil bij station Chèvremont
HomeProjectenStation Chèvremont in Kerkrade toegankelijker

Station Chèvremont in Kerkrade toegankelijker

ProRail werkt de komende jaren aan het programma Landelijke Toegankelijkheid. Doel hiervan is de stations toegankelijker te maken voor mensen met een motorische beperking. Station Chèvremont in Kerkrade was het eerste station waar Dura Vermeer het programma voor ProRail uitvoerde. Bosch Beton leverde hier speciale structuurkeerwanden om hoogteverschil op te vangen.

Grootschalig onderhoud

Onderdeel van het programma Landelijke Toegankelijkheid is de perrons van de stations op alle locaties in Nederland aanpassen aan de uniforme normhoogte. Hierbij komen werkzaamheden kijken als de hoogte wijzigen van de perronconstructies en/of spooralignement. Dit betekent grootschalig onderhoud en vervanging van perrons op verschillende treinstations. Denk aan onder andere aan de vervanging van keerwanden, zodat alle perrons voldoen aan de minimale hoogte van 76 centimeter.

Hoogteverschil

Bosch Beton was betrokken bij de aanpassing van het eerste station binnen het programma van ProRail bij station Chèvremont in Kerkrade. Dura Vermeer voerde hier het project uit. Een 80 meter lange hellingbaan ving hier in de oude situatie het hoogteverschil op van zeven meter tussen de ontvangstruimte voor reizigers en het perron. In de nieuwe situatie is de hellingbaan verlengd naar 180 meter bestaande uit drie hellingbanen. Aan het einde van de eerste hellingbaan is een trap toegevoegd als verkorte route naar het perron. Vanwege het hoogteverschil van zeven meter en de beperkte ruimte voor de uitvoering is gekozen voor onze L-keerwanden met hak.

Structuurwanden

Om te voorkomen dat het één groot grijs geheel zou worden, maakte een landschapsarchitect van Vollmer & Partners een ontwerp op basis van de spoorlayout van emplacement Kijfhoek. Bosch Beton werkte vervolgens het ontwerp verder uit en paste dit toe op de wanden. Met een mooi eindresultaat!

Samenwerking

Dura Vermeer koos voor de keerwanden van Bosch Beton vanwege de kwaliteit, het 3D-ontwerp dat zij één op één konden overnemen in hun eigen ontwerp, het praktisch meedenken in de oplossingen en de korte overleglijnen. Station Chèvremont was de eerste locatie binnen het project waar onze keerwanden zijn toegepast.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor spoor? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Geitenhouderij investeert in 6 nieuwe sleufsilo’s

Op een geitenhouderij werd afgelopen jaar een grote investering gedaan in moderne opslagsystemen voor de voeding van circa. 3800 melkgeiten.

Meer over dit project

Unieke verdieping in een villa door de inzet van keerwanden

Om een ondergrondse verdieping te creëren die toch van twee kanten direct daglicht krijgt, creëerde een architect met de inzet van Bosch Beton keerwanden deze unieke oplossing.

Meer over dit project
Bosch Beton - Keerwanden voor appartementen Collegepark Zwijsen in Veghel

Keerwanden als entree bij appartementen Collegepark Zwijsen

Onze keerwanden vormen de entree bij het appartementencomplex Collegepark Zwijsen in Veghel.

Meer over dit project
Bosch Beton - Keerwanden verbeteren bereikbaarheid van De Kuip in Rotterdam

Keerwanden verbeteren bereikbaarheid van De Kuip

Bosch Beton keerwanden zorgen voor een betere bereikbaarheid van bezoekers aan de De Kuip in Rotterdam.

Meer over dit project
Bosch Beton - Special keerwanden voor appartementencomplex ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop

Special keerwanden voor ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop

Voor het nieuwe appartementencomplex ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop leverden we special L-keerwanden om hoogteverschil op te vangen.

Meer over dit project
Bosch Beton - Terreinafscheiding van keerwanden voor afvalopslag bij Erasmus Universiteit

Terreinafscheiding voor afvalopslag bij Erasmus Universiteit

Rondom de afvalopslag bij de Erasmus Universiteit is met Bosch Beton keerwanden een terreinafscheiding gerealiseerd.

Meer over dit project
Bosch Beton - Loading dock van keerwanden zorgt voor veiligheid bij VU Amsterdam

Loading dock van keerwanden zorgt voor veiligheid bij VU

De Vrije Universiteit in Amsterdam is een stuk veiliger met de komst van de nieuwe laaddock die is gerealiseerd met keerwanden.

Meer over dit project
Bosch Beton - Keerwanden voor architectonische fietsenstalling TU Delft

Keerwanden voor architectonische fietsenstalling TU Delft

Bij de TU Delft vangen keerwanden hoogteverschil op bij het talud en vormen de doorgang bij de entree van de fietsenstalling.

Meer over dit project
Bosch Beton - Keerwanden voor uitbreiding Medtronic in Heerlen

Wederom keerwanden voor uitbreiding Medtronic in Heerlen

Voor de uitbreiding van Medtronic in Heerlen leverden we L-keerwanden in diverse maten als terreinafscheiding en om hoogteverschil op te vangen.

Meer over dit project
Bosch Beton - Solide terreinafscheiding van keerwanden bij distributiecentrum in Roermond

Solide terreinafscheiding bij distributiecentrum in Roermond

Bij een distributiecentrum op Bedrijvenpark Roerstreek Noord in Roermond zijn zo’n honderd Bosch Beton L-keerwanden toegepast.

Meer over dit project