HomeProjectenMultifunctionele terreinafscheiding creëert strakke uitstraling

Multifunctionele terreinafscheiding creëert strakke uitstraling

De omgeving rond het betonbedrijf Dyckerhoff Basal Nederland gaat sterk veranderen. Daarom kozen zij ervoor om het directe aanzicht op het bedrijfsterrein een upgrade te geven. Bosch Beton leverde hiervoor  L-keerwanden met hak, voor afscheiding en opslag. Het terrein krijgt hierdoor een mooie, strakke uitstraling.

Betonmortel- en toeslagbedrijf Dyckerhoff Basal Nederland in Delft,  benaderde Bosch Beton voor  keerwanden die dienen voor zowel terreinafscheiding, als voor opslag.

Opdrachtgever

Dyckerhoff Basal Nederland is een Buzzi Unicem- bedrijf en is onderdeel van de divisie west van Dyckerhoff GmbH. Buzzi Unicem S.P.A. is een in Italië gevestigde onderneming, die actief is in dertien landen en wereldwijd bijna 10.000 werknemers in dienst heeft. In Nederland beschikt Dyckerhoff Basal over een twaalftal betonmortelcentrales waarmee een landelijke dekking verkregen wordt.

Bedrijfsterrein vernieuwen

De betonmortelcentrale van Dyckerhoff-Basal Delft ligt dichtbij de binnenstad, gelegen aan de oevers van de Schie. In dit gebied ontstaat, door een gemeentelijke herontwikkeling, de komende jaren een levendig, divers en kleurrijk stuk stad.

De gemeente Delft heeft hoge ambities voor de Schieoevers. In 2030 is een groot deel van het huidige bedrijventerrein een uniek, gemengd, stedelijk gebied. Om te wonen, werken en recreëren.

Vanwege deze veranderingen besloot Dyckerhoff Basal Nederland ervoor, om het deel dat in het zicht staat te vernieuwen met gloednieuwe keerwanden. Zo wordt het terrein mooi afgeschermd. Zij kozen om met Bosch Beton in zee te gaan vanwege de algehele service, van advies vooraf tot aan levering en plaatsing van de keerwanden. Daarnaast zorgt de gladde keerwand voor een mooi aanzicht. En dat is precies wat deze klant van ons wenste.

L-keerwanden

Om de druk van de opgeslagen grondstoffen op de kraanbaan beheersbaar te houden,  is bewust  gekozen voor een lage keerwand. Het type L250 HAK is circa een halve meter verzonken geplaatst, waardoor een werkende hoogte van twee meter overblijft.

De L-keerwand met hak is speciaal ontwikkeld voor de middelzware belastingtoepassingen in de grond-, weg- en waterbouw. Doordat de achterzijde haaks is, ontstaat er na plaatsing een mooie maatvaste rechte keermuur. Met een levensduur van tenminste vijftig jaar zijn onze standaard keerwanden ook nog eens een duurzame oplossing.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor terreinafscheiding of opslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.