HomeProjectenUitbreiding opslag bij sloop- en recyclagebedrijf

Uitbreiding opslag bij sloop- en recyclagebedrijf met stevige keerwanden

Bij Van Assen BV Sloopwerken en Recycling in het Nederlandse Kootstertille (Friesland) leverde Bosch Beton prefab keerwanden voor de inrichting en uitbreiding van de locatie. Met de wanden zijn opslagvakken gecreëerd voor compostering, grond, zand en puin.

Uitbreiding opslag

Jelle Bijlsma BV nam het bestaande sloopwerk- en recyclagebedrijf Van Assen over en wilde de locatie uitbreiden en wijzigen. Het bedrijf recycleert bouw- en sloopafval (sorteren, puin breken, opslaan) en handelt in gebruikte bouwmaterialen. Met de uitbreiding van de firma kwam er ongeveer 2,5 ha extra ruimte bij. De huidige activiteiten kunnen hiermee worden vergroot met het opslaan en mengen van grond, indrogen van baggerspecie en groencompostering.

Keerwandoplossing op maat

Om de uitbreiding voor compostering, een waterbassin en opslag door te kunnen voeren, zijn er keerwanden geplaatst. Voor de opslag van zand, grond en puin is er ruim 260 meter aan keerwanden met hak van 3 meter hoog geplaatst. Daarnaast is er ruim 330 meter aan keerwanden, ook van 3 meter hoog, gezet. Om ervoor te zorgen dat de stevigheid van de vakken is gewaarborgd, en omdat het ene vak soms voller is dan het andere, zijn er 3 meter hoge T-wanden geplaatst over ruim 100 meter.

Serviceteam

Onze klant koos voor Bosch Beton omdat het een gevestigde naam is in de markt en de wanden qua prijs voordelig zijn. Het ging bij dit project om prefab maatwerk met meerdere hoekoplossingen. Met de hulp van het serviceteam stonden de wanden snel op hun plaats, direct vanaf de vrachtwagen. Omdat het maatwerk in de fabriek al was voorbereid, moest er daarom geen zaagwerk meer op locatie plaatsvinden. Dat garandeert een snelle plaatsing en bijgevolg dus ook een enorm tevreden klant!

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor opslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.