Bosch Beton - Vijf sleufsilo's voor maïsopslag op eiland Fehmarn
HomeProjectenVijf sleufsilo’s voor maïsopslag op eiland Fehmarn

Vijf sleufsilo's voor maïsopslag op eiland Fehmarn

Op het eiland Fehmarn heeft de familie Voß-Hagen een akkerbouwbedrijf en varkenshouderij. De boer liet vijf Bosch Beton sleufsilo’s bouwen waarin maïs wordt opgeslagen. Voor de sleufsilo’s pasten we LA-, U- en TWA-keerwanden toe van 2,5 meter hoogte.

Maïsopslag

In het noorden van Duitsland, op het prachtige eiland Fehmarn, heeft de familie Voß-Hagen een akkerbouwbedrijf en varkenshouderij. In 2008 nam Falk Voß-Hagen het bedrijf over van zijn ouders en runt het nu met zijn vrouw en zonen. De akkerbouwer verbouwt tarwe, gerst, koolzaad, snijmais en korrelmaïs dat de basis is voor het varkensvoer. Bij het landbouwbedrijf bouwde Bosch Beton vijf silokamers. Twee grote van 14 x 56 m voor snijmaïs en drie kleinere van verschillende lengte voor korrelmaïs.

Asymmetrisch

Voor de aanleg van de nieuwe sleufsilo’s won de eigenaar van het akkerbouwbedrijf advies in bij bekenden. Zij adviseerden hem om naar Bosch Beton te gaan. Een deel van de keerwanden leverden we al eerder en sloeg de akkerbouwer tijdelijk op. Hij startte eerst met de grondwerkzaamheden en het voorbereidende werk voor de keerwanden van de sleufsilo’s. Voor de sleufsilo’s zijn onze LA-, U- en TWA-keerwanden toegepast van 2,50 meter hoogte. De kamers zijn asymmetrisch geplaatst en allen voorzien van een achterwand. Onze klant is zeer tevreden met het resultaat dank zij de uitstekende samenwerking en goede begeleiding.

Toekomst

Over tien jaar hoopt Falk Voß-Hagen dat zijn bedrijf nog wat groter is. Hij wil nog veel veranderen aan het dierenwelzijn zodat hij aan de wettelijke eisen voldoet. Daarin voorziet hij de grootste ontwikkeling. Met veel plezier runt hij zijn bedrijf en hoopt de toekomst positief verder vorm te geven.

Bekijk de video waarin Falk Voß-Hagen meer vertelt over zijn passie voor de landbouw en natuur.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.