Waterkering bij sportcomplex De Zilk in Noordwijkerhout met Bosch Beton keerwanden
HomeProjectenWaterkering sportcomplex De Zilk in Noorwijkerhout

Waterkering sportcomplex De Zilk in Noorwijkerhout

Sportcomplex De Zilk in Noordwijkerhout onderging in 2014 een flinke verandering omdat er plaats moest worden gemaakt voor toekomstige woningen. De voetbalvelden zijn 90 graden gedraaid en het hele tennispark is verplaatst. De AW Groep adviseerde de opdrachtgever om de betonnen keerwanden van Bosch Beton te gebruiken als damwand.

Lange levensduur

De geplande nieuwe woningbouw had als consequentie dat het sportcomplex De Zilk een flinke verandering moest ondergaan. De ligging van de voetbalvelden en het tennispark wijzigde drastisch. Ten noorden van het terrein moest een nieuwe waterleiding komen te liggen en tussen de provinciale weg N206 en de sportvelden een nieuwe sloot. In eerste instantie wilde de opdrachtgever de watergang realiseren met een hardhouten damwand. Op advies van de AW Groep, die samen met Antea Groep het project uitvoerde, koos de opdrachtgever uiteindelijk voor betonnen keerwanden. Betonnen keerwanden hebben namelijk een veel langere levensduur, zijn eenvoudiger te plaatsen op zandgrond dan intrillen van damwanden en geven het totaalaanzicht een strakke uitstraling.

Kademuur

Voor dit project plaatsten wij onze L-keerwanden over in totaal een lengte van 900 meter om een waterkering te realiseren. De hoogten variëren van 2 tot 2,5 meter. De constructeur van Bosch Beton berekende een deel van de keerwanden constructief zodat de opdrachtgever is verzekerd van de juiste oplossing.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor water? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

5600 m3 voeropslag voor circulaire veehouderij

In 2018 heeft de familie Hammer de eerste hand gelegd aan de bouw van een compleet nieuwe boerderij in het buitengebied van Egenhausen, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Daarmee werd de basis gelegd voor een boerderij die in alle opzichten uiterst toekomstbestendig is. Voor de ruwvoer opslag koos men voor de bouw van 6 sleufsilo’s van Bosch Beton.

Meer over dit project
Keerwanden vormen de basis voor Deens recyclingstation.

Keerwanden vormen de basis voor Deens recyclingstation

Voor de bouw van een groot en modern recyclingstation in het Deense Helsingør heeft bouwbedrijf NCC Danmark A/S gebruik gemaakt van een groot aantal keerwand elementen.

Meer over dit project
Geluidsscherm langs de A16 - Beeld: Heijmans

Duurzame geluidsschermen aan de A16 en N3

Om de in Dordrecht gelegen woonwijk Amstelwijck zoveel mogelijk te ontlasten van verkeergeluiden, realiseerde Heijmans Infra BV duurzame geluidsschermen aan de A16 en N3.

Meer over dit project
Bosch Beton keerwanden bij zonnepark Branderwal.

Cementvrije keerwanden voor Zonnepark Branderwal

Zonnepark Branderwal heeft de primeur om als een van de eerste klanten in Nederland een keerwandoplossing in gebruik te nemen die volledig cementvrij is.

Meer over dit project

Drie nieuwe sleufsilo’s in Bad Waldsee

In het district Ravensburg heeft de firma Heydt GmbH een nieuwe sleufsilo met keerwanden van Bosch Beton gebouwd op het bedrijf van de familie Kibler in Bad Waldsee.

Meer over dit project

Geitenhouderij investeert in 6 nieuwe sleufsilo’s

Op een geitenhouderij werd afgelopen jaar een grote investering gedaan in moderne opslagsystemen voor de voeding van circa. 3800 melkgeiten.

Meer over dit project

Unieke verdieping in een villa door de inzet van keerwanden

Om een ondergrondse verdieping te creëren die toch van twee kanten direct daglicht krijgt, creëerde een architect met de inzet van Bosch Beton keerwanden deze unieke oplossing.

Meer over dit project
Bosch Beton - Keerwanden voor appartementen Collegepark Zwijsen in Veghel

Keerwanden als entree bij appartementen Collegepark Zwijsen

Onze keerwanden vormen de entree bij het appartementencomplex Collegepark Zwijsen in Veghel.

Meer over dit project
Bosch Beton - Keerwanden verbeteren bereikbaarheid van De Kuip in Rotterdam

Keerwanden verbeteren bereikbaarheid van De Kuip

Bosch Beton keerwanden zorgen voor een betere bereikbaarheid van bezoekers aan de De Kuip in Rotterdam.

Meer over dit project
Bosch Beton - Special keerwanden voor appartementencomplex ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop

Special keerwanden voor ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop

Voor het nieuwe appartementencomplex ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop leverden we special L-keerwanden om hoogteverschil op te vangen.

Meer over dit project