HomeLigt uw tuinplan al klaar?

Ligt uw tuinplan al klaar?

Elk tuinseizoen is weer anders en genieten we er op een andere manier van. Maar als we de winterperiode achter ons hebben gelaten en we steeds vaker mooie, soms frisse lentedagen krijgen begint het toch te kriebelen.

31 maart 2021

Naar buiten willen we, aan de slag in de tuin. De tuin klaar maken om er tijdens de mooie warme dagen volop van te kunnen profiteren. Met de komst van de lente start ook het tuinseizoen. Vaak een moment waarop menig tuinliefhebber toch wat anders in de tuin wilt. Heeft u uw tuinplan al klaar liggen?

Ruimtelijk gevoel

Met niveauverschil geeft u uw tuin een ruimtelijk gevoel. Het biedt afwisseling en diepte in een wellicht anders wat vlak geheel. Dit hoogteverschil is goed aan te brengen met lage keerwanden. Door de stevigheid van de wand bent u er van verzekerd dat de verhoogde border niet verzakt. Heeft u een sterk aflopende tuin dan kan het zijn dat u daardoor uw tuin niet optimaal benut. Extra lastig is het als de tuin afloopt richting het water, waarbij er misschien steeds verder een stukje van uw tuin afbrokkelt in het water. Met een modderig geheel tot gevolg èn helaas ook verlies van uw tuin. Door keerwanden toe te passen voorkomt u dit en kunt u de totale oppervlakte van uw tuin volledig gebruiken. Met een keerwand vangt u hoogteverschil op en de wand is ook toe te passen als beschoeiing aan de waterkant.

Tuinontwerp

Naast toepassingen voor niveauverschil is erfafscheiding een veel voorkomende vraag in een tuinontwerp. Wist u dat een keerwand hiervoor een goede optie is? Omdat de Bosch Beton keerwanden egaal glad zijn, passen deze prima in een strak tuinontwerp. Terwijl met hout- of metselwerk de wand een stoere uitstraling krijgt. Toch een groene look? Gebruik de wand dan als basis voor een rek met klimplanten, zoals klimop of klimhortensia. Een hele speciale wand is de biokeerwand. De uitgespaarde ruimten voorziet u van beplanting en insectenhotels, waarmee u positief bijdraagt aan de snel teruglopende biodiversiteit. Maak uw wensen en eventuele problemen in de tuin goed kenbaar bij de hovenier. Het maatwerk van de hovenier tekenen wij zelf uit zoals hij dit in zijn ontwerp heeft bepaald. Vervolgens produceren wij de wand in onze eigen duurzame state-of-the-art fabriek in Barneveld.

Aan de slag

Bosch Beton werkt veel samen met hoveniers en handelaren voor tuinartikelen. Heeft u interesse in keerwanden voor uw tuin, neem dan contact op met een hovenier of laat uw hovenier met ons contact opnemen. De hovenier verzorgt de grondvoorbereiding voor plaatsing in uw tuin en werkt hiervoor met ons samen. Wij hebben altijd ruimschoots keerwanden in voorraad staan, waardoor er geen oponthoud is vanwege een lange levering. De keerwanden van uw keuze kunnen binnen korte tijd al in uw tuin staan, zodat de verdere afwerking daarna meteen door kan gaan.
Bekijk ons assortiment of vraag advies bij één van onze adviseurs. Geeft u aan voor welke situatie u een oplossing zoekt en ons team helpt u graag met een oplossing op maat voor uw tuin.

Inspiratie voor uw tuin

Laat u inspireren door onderstaande beelden en mogelijkheden voor uw tuin. Lees ook onze blog ‘Tuin op niveau’.
Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team. Wat ons betreft kan het tuinseizoen beginnen!