HomeOver onsNieuwsKOMO-certificaat voor nieuwe fabriek Bosch Beton

KOMO-certificaat voor nieuwe fabriek Bosch Beton

De verhuizing naar de nieuwe fabriek staat voor Bosch Beton voor de deur. In voorbereiding daarop is de productielijn in deze nieuwe fabriek op de Harselaar in Barneveld reeds KOMO gecertificeerd in onder andere de categorieën ‘bouwelementen van beton’ en ‘agrarische betonproducten’. Begin juni wordt de productie opgestart op de nieuwe locatie; alle keerwanden die dan geproduceerd worden zijn, net als op de oude locatie, wederom KOMO gecertificeerd.

23 mei 2019

Onafhankelijke kwaliteitstoets

Op 15 mei 2019 heeft een onafhankelijke deskundige van KIWA het gehele productieproces op de nieuwe locatie doorlopen en getoetst. Hoe komen de materialen binnen, hoe worden ze verwerkt, hoe worden de betonelementen geproduceerd, hoe komen de betonelementen uit de productie en vanzelfsprekend het beproeven van de betonkubusdruksterkte waarmee de elementen worden geproduceerd. Met een positief resultaat: ook op de nieuwe locatie worden de keerwanden volgens de KOMO-normering geproduceerd!

Nieuwe locatie: nieuw certificaat

KOMO-certificaten worden opgesteld aan de hand van de productielocatie, in dit geval Kootwijkerbroek. “In verband met de verhuizing naar de nieuwe locatie, waren dus nieuwe certificaten nodig. Deze keuring voor de KOMO-certificaten werd gedaan voordat de productie is opgestart op de nieuwe locatie, direct aan de A1 in Barneveld. Hierdoor zijn alle keerwanden die op de nieuwe locatie geproduceerd worden gelijk KOMO gecertificeerd.” legt Frank Staal uit, kwaliteitsmanager Bosch Beton.

“Via het KOMO-certificaat verzekert de klant zich van een product dat voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen vanuit regelgeving en klantspecifieke eisen, welke onder beheerste omstandigheden worden geproduceerd . Bijkomend voordeel is dat KOMO-gecertificeerde producten automatisch worden getoetst aan de eisen vanuit het bouwbesluit en bouwwerken met een agrarische functie, waardoor het bouwwerk optimaal verzekerbaar is.” aldus Gerwin Willemse, Site Assesor KIWA Nederland. Bosch Beton heeft deze certificaten al sinds 1997, en was daarmee één van de eersten die hun kwaliteit onafhankelijk lieten toetsen.

Bekijk het KOMO productcertificaat ‘bouwelementen van beton’ >
Bekijk het attest met KOMO productcertificaat ‘agrarische betonproducten’ >
Bekijk het KOMO productcertificaat ‘vloeistofdichte bouwelementen van beton’ >
Bekijk het NL BSB productcertificaat ‘vooraf vervaardigde betonproducten’ >
Bekijk het ‘Conformiteitscertificaat van de Productiecontrole in de fabriek (FPC) AVCP 2+’ >

“Via het KOMO-certificaat verzekert de klant zich van een product dat voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen vanuit regelgeving en klantspecifieke eisen, welke onder beheerste omstandigheden worden geproduceerd . Bijkomend voordeel is dat KOMO-gecertificeerde producten automatisch worden getoetst aan de eisen vanuit het bouwbesluit en bouwwerken met een agrarische functie, waardoor het bouwwerk optimaal verzekerbaar is.”

Gerwin Willemse, Site Assesor KIWA Nederland