Bosch Beton - Keerwanden Hartmann Biofiltratiesysteem
HomeProjectenBiofiltratie biologische oplossing voor stikstof?

Biofiltratie biologische oplossing voor stikstof?

In de hele stikstofproblematiek proberen we problemen te zien als kansen. Zo is mogelijk de techniek van biofiltratie een oplossing in de zuivering van stikstof en fijnstof. Universiteit Wageningen (WUR) deed hier onderzoek naar. Het Hartmann biofiltersysteem is een duurzaam systeem waarbij weinig techniek komt kijken. Welke rol spelen Bosch Beton keerwanden hierin?

Innovatief filtersysteem

Het Hartmann biofiltersysteem is een biofilter (ook wel ‘biobed’ genoemd) dat al vele jaren in gebruik is in de landbouw. Het filtersysteem garandeert de grootst mogelijke zuivering van verontreinigde lucht voor mens, dier en milieu. Zonder het gebruik van chemische stoffen, met de langst mogelijke gebruiksduur en lage onderhoudskosten. Het filtersysteem is een innovatieve en biologische oplossing tegen stankoverlast maar ook tegen stof, fijnstof en stikstof. Doordat er nauwelijks techniek aan te pas komt, is het een robuust en eenvoudig systeem.

De modulaire constructie zorgt er voor dat het systeem berekent wat er op dat moment nodig is. Zo blijft bijvoorbeeld de vochtigheidsgraad op niveau bij warme dagen. Het systeem van Hartmann is sinds 2002 in gebruik en gepatenteerd.
>> Meer informatie over de biofilter:

Keerwanden

Om het Hartmann biofiltersysteem te plaatsen, stellen we onze L-keerwanden op in een vierkant blok. Hierin past vervolgens het biofiltersysteem. De diverse beschikbare hoogte- en lengtematen van de Bosch Beton keerwanden maken deze uitermate hiervoor uitermate geschikt. Een dergelijke opstelling voerden we uit in Bad Bentheim.

Onderzoek Universiteit Wageningen

De studie van Universiteit Wageningen (WUR) beoordeelt de biofiltratietechniek indicatief op het vermogen om de ventilatielucht van pluimveestallen te zuiveren van fijnstof. Uit dit onderzoek blijkt dat biofiltratie een perspectiefvolle techniek is.
>> Bekijk het onderzoek

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.