Bosch Beton - Waterkering in nieuwbouwwijk in Nijkerkerveen
HomeProjectenDuurzame waterkering in Nijkerkerveen

Duurzame waterkering in Nijkerkerveen

Opdrachtgever gemeente Nijkerk heeft de ambitie Nijkerkerveen duurzaam in te richten. In een nieuwbouwwijk in Nijkerkerveen moest water dan ook een belangrijke plek krijgen. De watergang die hier is gerealiseerd, is een duurzame oplossing voor regenwater.

Waterkering

De greppels die voor de realisatie van het project al in het landschap aanwezig waren, zijn zo veel mogelijk in het plan behouden. Daarnaast is op de grens met de bestaande dorpsrand een brede watergang aangelegd met zo’n 200 meter L-keerwanden van Bosch Beton variërend in hoogte van 1,5 tot 2 meter met hak. Wij leverden de wanden af en aannemer J. van den Brom & Zn. B.V., familiebedrijf en specialist in onder andere grondwerk, plaatste deze op een vakkundige wijze.

Duurzame oplossingen

De gemeente Nijkerk vindt het belangrijk om duurzaam te werk te gaan. De bestaande greppels zijn verbreed en verdiept, waardoor een watergang is gerealiseerd. In dit project zijn onze keerwanden als waterkering toegepast. De watergang is een duurzame oplossing voor de berging van regenwater. Dit plan is ontworpen in samenwerking met de gemeente Nijkerk.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor waterkering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.