Bosch Beton - Het Kolenpark in Groningen krijgt hellingbaan van keerwanden
HomeProjectenHet Kolenpark in Groningen krijgt hellingbaan

Het Kolenpark in Groningen krijgt hellingbaan

In Het Kolenpark met appartementen in het Nederlandse Groningen was een hellingbaan nodig, zodat bewoners makkelijker naar de weg kunnen komen. Voor de realisatie van deze hellingbaan zijn betonnen keerwanden toegepast.

Hellingbaan

In Groningen is in 2019 een nieuw park gerealiseerd met vier appartementencomplexen: Het Kolenpark. Om vanaf het park op de weg te komen, was de aanleg van een hellingbaan nodig. Ook moest er ruimte komen om een ondergrondse vuilcontainer te plaatsen. De Waard Grondverzet uit Zeewolde heeft Bosch Beton benaderd om de aanleg hiervan met keerwanden op te lossen.

Oplossing op maat

Over een lengte van in totaal 35 meter zijn L-keerwanden met hak van 4 meter hoog geplaatst. Voor de juiste plaatsing van de wanden was enig maatwerk nodig. De wanden zijn afgeschuind, ingekort en er zijn uitsparingen aangebracht zodat alles goed aansluit.

Het Kolenpark

Het Kolenpark is gevestigd op het Europapark in Groningen. Vier appartementencomplexen met in totaal 139 woningen worden verwarmd en gekoeld via een bron voor warmte- en koudeopslag. De appartementencomplexen zijn een initiatief van WarmteStad (een samenwerking tussen Gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen), dat bouwt aan een betaalbare en duurzame toekomst.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor weg en verkeer? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.