Bosch Beton - Keerwanden als grondkering bij de parkeergarage van KNVB Campus in Zeist
HomeProjectenKeerwanden voor parkeerterrein KNVB Zeist

Keerwanden parkeerterrein KNVB Zeist

In 2015-2016 transformeerde het KNVB Sportcentrum naar KNVB Campus waar onze nationale selecties trainen en waar topsport en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Op het sportcentrumterrein in Zeist realiseerde Van Wijnen B.V. een ondergrondse parkeergarage en een congres- en vergadercentrum. Het teamhotel en de monumentale sporthal met sportmedisch centrum ondergingen een renovatie.

Hèt voetbalcentrum van Nederland

Het KNVB Sportcentrum in Zeist oftewel ‘hèt voetbalcentrum van Nederland’, zoals Hans van Breukelen, toenmalig technisch directeur bij de KNVB, het noemde, veranderde behoorlijk. Met de bouw van de ondergrondse parkeervoorziening bij de entree breidde het aantal parkeerplaatsen flink uit.

Keerwanden

In opdracht van bouwbedrijf Van Wijnen B.V. uit Arnhem zijn door ons de keerwanden volledig geconstrueerd, geproduceerd en geleverd. In totaal is 100 meter aan keerwanden (L350-500 hak) in verstek geproduceerd en voor een deel afgeschuind. Dit zorgt voor een dynamisch ontwerp in het vernieuwde parkeerterrein. De keerwanden doen dienst als grondkering voor de ondergrondse parkeergarage.

Strak ontwerp

De keerwanden met een hoogte tot 5 meter zijn op locatie geplaatst met een speciale zuignap. Hierdoor zijn geen hijsogen nodig die het strakke ontwerp zouden verstoren.
Het gehele project is geheel naar wens verlopen en ook de plaatsing verliep vlekkeloos en snel.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grondkering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.