Bosch Beton - Biogasinstallatie Lower Drayton Farm in Staffordshire (UK)
HomeProjectenSilo van keerwanden voor biogasinstallatie in Staffordshire

Silo van keerwanden voor biogasinstallatie in Staffordshire

Lower Drayton Farm is een familiebedrijf in Staffordshire (UK) waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat. Om hun inkomsten te spreiden en nieuwe kansen te creëren op de boerderij realiseerde de familie een biogasinstallatie om duurzame energie op te wekken. De vier Bosch Beton sleufsilo’s van ieder 50 x 22 meter zijn hier een belangrijk onderdeel van.

Familie Bower bezit 283 hectare grond dat zij voornamelijk voor rundvlees en granen inzetten. Net als andere boeren moest ook dit familiebedrijf op zoek naar alternatieve inkomsten. Omdat er veel aandacht is voor duurzame energie besloot Lower Drayton Farm te investeren in een biogasinstallatie en zoveel mogelijk gas te produceren. De familie heeft veel te danken aan de voorgaande generaties en willen hun goede werk voortzetten. De vorige generaties omarmden de technologie van toen en nu omarmen de familie op hun beurt de technologie van deze tijd.

Totaaloplossing

Onze klant wilde een goede oplossing voor het gehele project: van ontwerp tot en met plaatsing. In nauwe samenwerking tussen ARK Agriculture uit Essex, Bosch Beton en onze eigen Engineering afdeling is de juiste plaatsing bepaald. ARK Agriculture kocht bij Bosch Beton de keerwanden in voor dit project. De totale omvang van de vier silo’s bedraagt L 90 x B 50 meter. Eén van onze ervaren partners zorgde er vervolgens voor dat de plaatsing van de TWA300- en LA300G-keerwanden ter plekke goed verliep. De keerwanden zijn netto 3 meter hoog met een aslast van 15 ton en speciaal ontwikkeld voor biogassilo’s.

Maximaal rendement

Biogas is een duurzame energiebron die kansen biedt om de CO2-uitstoot te verlagen. Eén van de mogelijkheden om biogas op te wekken is de vergisting van maïs. Om maïs te kunnen gebruiken in de biogasvergister is een minimale voorraad van anderhalf jaar nodig. Vaak begint een boer al ruim voor de opstart van een biovergister met de opslag van maïs. Voor een biogasinstallatie is een schone, ordelijke en rendabele grondstoffenopslag van groot belang. De installatie op Lower Drayton Farm gebruiken de eigenaren om biomethaan en elektriciteit op te wekken waarbij zij gebruik maken van meerdere gewassen.

Schone sleufsilo

Als boer begrijpt onze klant het belang van gewassen en het inkuilen daarvan. Daarbij is een goede, schone sleufsilo van belang. Zo voorkom je verspilling van ruwvoer. Met de keerwanden van Bosch Beton bouw je een sleufsilo die makkelijk is schoon te houden. De silo zorgt er voor dat ruwvoer inkuilen zo efficiënt en effectief mogelijk verloopt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor biogas? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.