HomeProjectenToekomstbestendige metamorfose voor tennis- en padelclub in Zeist

Toekomstbestendige metamorfose voor tennis- en padelclub in Zeist

De tennis- en padelclub Shot in Zeist heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Door renovaties en uitbreidingen op het gehele park, hebben zij, in samenwerking met Tennis Totaal, een duurzaam en toekomstbestendig sportpark gerealiseerd. Bosch Beton leverde L- keerwanden om het hoogteverschil om de banen heen op te vangen.

Harde groei

Shot Zeist heeft al een lange historie, zij was namelijk de eerste tennisclub in Zeist en bestaat al sinds 1930. Van begin af aan, heeft de club de ambitie gehad om de meest gezellige en bloeiende tennis- en (later ook) padelvereniging van de regio te worden. Zo organiseren zij regelmatig activiteiten en toernooien op alle niveaus en voor alle leeftijden. Verder vinden zij het belangrijk om te blijven innoveren en groeien.

Om die reden heeft de tennis- en padelclub uit Zeist niet stilgezeten. De afgelopen zes jaar hebben ze in samenwerking met Tennis Totaal in verschillende etappes het sportcomplex verbouwd en uitgebreid. Met behulp van de expertise van Tennis Totaal, resulteerde dit in een duurzame en toekomstbestendige metamorfose.

De club ligt op een mooie locatie midden in de bossen van Zeist. Ze beschikt over elf tennisbanen, waarvan acht gravel en drie KroPor-Matchclay banen en door de uitbreiding maar liefst negen padelbanen en twee pickleballbanen. Met de groei van de populariteit van padel de laatste jaren bleek deze investering een slimme zet, die de club van ca 850 leden tot meer dan 2000 leden deed groeien!

Niet de eerste keer bij Bosch Beton

Bosch Beton is vaker betrokken bij de modernisering en of aanleg van sportcomplexen. De keerwanden worden dan vaak toegepast voor het opvangen van grondhoogteverschillen, als afscheidingsmuur of juist als meewerkend onderdeel, bijvoorbeeld in het geval van tennis- of trapmuren. Zo leverden we al eerder keerwanden bij voetbalstadion de Kuip in Rotterdam, rond het sportgrasveld van PEC Zwolle, bij het KNVB terrein en voor een multifunctioneel sportpark in Lichtenvoorde.

Bij tennis- en padelclub Shot Zeist, is er gebruik gemaakt van de L-keerwand 100×400 met hak en de L-keerwand 050×400 zonder hak. De L-keerwand zonder hak is speciaal ontwikkeld voor de lichtere belastingstoepassingen en is o.a. geplaatst rondom de padelbaan. De L-keerwand met hak is speciaal ontwikkeld voor de middelzware belastingstoepassingen en is voornamelijk rond de tennisbaan geplaatst.

Met het gebruik van Bosch Beton L-keerwanden bent u verzekert van een duurzame keuze. Niet alleen duurzaam in de zin van een energieneutraal productieproces, maar ook duurzaam in de toepassing van grondstoffen met ons 3rd Generation mengsel. In dit mengsel is het cementaandeel gehalveerd tot maar liefst 50%. Bovendien garanderen we een levensduur van tenminste 50 jaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sport & recreatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze GWW adviseurs.