Bosch Beton - Veiliger en sneller onder het spoor door in Den Dolder
HomeProjectenVeiliger en sneller onder het spoor door in Den Dolder

Veiliger en sneller onder het spoor door in Den Dolder

De spoorwegovergang bij Den Dolder was één van de meest gevaarlijke overgangen in Nederland. Om veilig en snel van de ene kant van Den Dolder naar de andere kant te kunnen, is in opdracht van gemeente Zeist en ProRail een fietstunnel aangelegd. Aannemer Gebr. De Koning voerde het project uit en Bosch Beton leverde de keerwanden op maat.

Al jaren was er in Den Dolder de wens voor een veilige en snelle doorgang onder het spoor door voor fietsers en voetgangers. Aan de ene kant van het spoor liggen onder andere sportvelden en hebben een sportvereniging en een brede school daar hun locatie. Tegelijkertijd met de aanleg van de fietstunnel verrees aan de andere kant van het spoor een nieuwe woonwijk.

Maatwerk keerwanden

De onderdoorgang bestaat uit een betonnen kokerconstructie op de plaats van de spoorkruising en keerwanden in de toeritten. Voor dit project zijn geen standaard keerwanden toegepast. Alle wanden, inclusief mooie rondingen, zijn door Bosch Beton op maat gemaakt en variëren in hoogte van 1 tot 4,5 meter. Nadat de keerwanden zijn geplaatst, startte de afbouw van de spooronderdoorgang zoals hekwerken en straatwerkzaamheden. Een kunstenaar maakte een mooie afwerking met tegels op de wanden. Hiervoor was een strakke ondergrond nodig.

Vlak voor Kerst 2017 mochten de eerste fietsers en voetgangers door de tunnel. De officiële opening volgde op 24 januari 2018.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor spoor? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.