HomeProjectenModernisering SUNIJ-lijn

Modernisering SUNIJ-lijn

De sneltramverbinding Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein (SUNIJ) is sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw in gebruik. Het is een belangrijke tramlijn die reizigers van en naar de stad Utrecht brengt. In opdracht van Van Ooijen Gouda levert Bosch Beton voor dit project ruim 3.000 meter special keerwanden, 3.000 meter perronplaten en 200 abrifunderingen.

Momenteel wordt gewerkt aan de modernisering van de regionale sneltramlijn Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein (SUNIJ-lijn). Begin 2021 kunnen reizigers tussen IJsselstein/Nieuwegein zonder overstappen reizen naar P+R Utrecht Science Park. Op het traject gaan langere trams rijden met een lagere instap. Hiervoor is het nodig om de circa 23 haltes en delen van het spoor hierop aan te passen. Hoofdaannemer BAM Infra werkt in dit omvangrijke project met diverse partijen samen, waaronder wegen- en railinfrabouwer Van Ooijen Gouda.

Special keerwanden

Voor dit project heeft Bosch Beton in opdracht van Van Ooijen Gouda ruim 3.000 meter special keerwanden, 3.000 meter perronplaten en 200 abrifunderingen gemaakt. Alles is door onze afdeling Engineering ontworpen en in 3D uitgewerkt. De wanden zijn op voorraad geproduceerd en zijn just in time uitgeleverd.

Begin 2021 moet de SUNIJ-lijn volgens de dienstregeling operationeel zijn.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor spoor? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.