HomeOver onsNieuwsWereld Milieudag – Duurzaamheid steeds belangrijker

Wereld Milieudag – Duurzaamheid steeds belangrijker

Vandaag is het World Environment Day. De Verenigde Naties organiseren sinds 1974 jaarlijks de World Environment Day. Doel van deze dag is aandacht te vragen voor het milieu en meer bewustzijn te creëren.

5 juni 2020

Bosch Beton is wereldwijd de eerste keerwandproducent die CSC is gecertificeerd voor een duurzame betonproductie.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en ook de manier waarop wij een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en een gezonde leefomgeving. Bosch Beton is een voorloper in duurzaamheid. Wereldwijd zijn wij de eerste keerwandproducent die CSC is gecertificeerd voor een duurzame betonproductie.

State-of-the-art fabriek

Vorig jaar juni betrok Bosch Beton een nieuwe fabriek die geheel BREEAM Outstanding is gebouwd. Wij willen onze grondstoffen optimaal benutten en als dat mogelijk is ook hergebruiken met respect voor onze omgeving. Op de state-of-the-art fabriek liggen 18.500 zonnepanelen, die ons van energie voorzien. Het regenwater dat op het dak valt, komt in een bassin terecht en na filtering gebruiken we dit als proceswater. De fabriek is verder gebouwd met duurzame materialen, gerecyclede producten en duurzame installaties.

Duurzame keerwanden

De betonnen keerwanden die wij in de markt zetten, zijn een duurzaam product. Niet alleen als het gaat om de productie maar ook qua levensduur. Klanten die bij ons een keerwand aanschaffen, dragen hiermee direct een steentje bij aan een betere wereld. En we gaan nog een stapje verder door te kijken of wij onze wanden kunnen recyclen. Op termijn zijn wij in staat de productie van keerwanden zelfs 100% circulair uit te voeren.

Building a solid future

In onze duurzaamheidsvisie streven we naar een zoveel mogelijk energie neutrale productie van onze producten. Bosch Beton blijft verder ontwikkelen en innoveren met het oog op een duurzame toekomst. Zonder iets af te doen aan de kwaliteit van de betonnen keerwanden. De nieuwe Bosch Beton Eco-Mix die we toepassen in onze wanden voor de agrarische sector, zorgt voor minder CO2-uitstoot en is zuurbestendiger. Maar kwalitatief is de wand niet anders.

Meer weten?

Bekijk wat Bosch Beton doet aan duurzaamheid of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.