HomeProjectenDrie nieuwe sleufsilo’s in Bad Waldsee

Drie nieuwe sleufsilo's in Bad Waldsee

In het district Ravensburg heeft de firma Heydt GmbH een nieuwe sleufsilo met keerwanden van Bosch Beton gebouwd op het bedrijf van de familie Kibler in Bad Waldsee.

De St. Georgshof van de familie Kibler bestaat al sinds 1931, maar in 2022 werd er een compleet nieuwe boerderij gebouwd voor ongeveer 360 melkkoeien. Naast een moderne biogasinstallatie en een machinehal mocht Heydt GmbH voor dit bedrijf ook drie nieuwe sleufsilo’s bouwen.

De keuze viel op een sleufsilo met keerwanden van Bosch Beton. De nieuwe sleufsilo werd gebouwd met 20 LA300S elementen en 39 U300HAK elementen. Daarnaast werd een overrijdbare achterwand gebouwd met 10 LR250S keerwanden. Zo ontstond een hoogwaardige sleufsilo met 3 kamers van elk 11 meter breed en 50 meter lang. In 2022 werd een mestopslag toegevoegd, die werd gebouwd met L200HAK elementen.

De keuze viel op Bosch Beton vanwege de mogelijkheid om de silo te bouwen met gecertificeerde prefab elementen. Ook omdat er geen verbindingswapening nodig is, is bouwen met keerwanden van Bosch Beton erg populair in Duitsland. 20 tot 30 ton ‘Walzgewicht’ zonder randafstand is een van de andere voordelen van deze keerwanden. Bosch Beton staat ook garant voor een korte lever- en bouwtijd en natuurlijk de nette uitvoering.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.