Bosch Beton - Fietsbrug Cuijk Mook
HomeProjectenFietsroute door verschillende landschapstypen

Fietsroute door verschillende landschapstypen

In opdracht van gemeente Cuijk realiseerde aannemerscombinatie Züblin-HSM een nieuwe snelfietsroute van Nijmegen, via Malden en Mook, naar Cuijk. Een mooi project waar Bosch Beton aan meewerkte. De fietsroute gaat door verschillende landschapstypen. Een belangrijk onderdeel van deze nieuwe fietsverbinding, onderdeel van het MaasWaalpad, is de fiets- en voetgangersbrug over de Maas.

Stijgpunt

De brug met toeritten en stijgpunten ligt op 20 meter afstand parallel naast de bestaande spoorbrug. De aanbruggen hebben een totale lengte van ongeveer 215 meter en gaan over in een grondtalud die als landhoofden dienen. Voor dit project plaatste Bosch Beton zowel bij het stijgpunt Halderweg als bij de noordzijde N271 keerwanden.

Zware belasting

Van te voren zijn wij op locatie geweest om de situatie op te nemen en te bespreken. Vervolgens maakte onze afdeling Engineering de tekening en berekeningen. Vanwege het steile talud en de zware belasting vanuit het landhoofd adviseerden wij hier onze LR-H keerwanden toe te passen. De LR-H keerwanden zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor extreem zware belastingen en voorzien van een extra lange voet en een hak. De wanden zijn bovendien geconstrueerd en geproduceerd conform de strenge en strikte veiligheidseisen van de Duitse en Europese bouwsector.

In september 2020 konden de eerste fietsers over de brug fietsen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grondkering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.