Bosch Beton - Hellingbaan en tunnel van keerwanden bij teler in Lutherstadt Wittenberg (DE)
HomeProjectenHellingbaan en tunnel van keerwanden bij Duitse teler

Hellingbaan en tunnel van keerwanden bij Duitse teler

Voor dit project bij Wittenberg Gemüse GmbH, duurzame teler van verse groenten en fruit in het Duitse Lutherstadt Wittenberg, realiseerde Bosch Beton een hellingbaan én tunnel. Voor deze opdracht pasten we onze prefab betonnen keerwanden toe van maximaal 5 meter hoog.

Tunnel van keerwanden

Ons team creëerde een hellingbaan met TW500- en L500-L100hak-keerwanden en vloerelementen. Door op de keerwanden vloerelementen te plaatsen ontstond een tunnel die twee tuinbouwkassen verbindt. De teler transporteert straks de aardbeien via deze tunnel zonder dat het weer invloed heeft op het fruit. De vloerelementen dienen bovendien als weg voor de brandweer boven over de tunnel. Bosch Beton was full-service bij het project betrokken voor engineering, productie, projectbegeleiding, transport en montage ter plekke. In totaal plaatsten wij tachtig keerwanden en zeven vloerplaten.

Prijs-kwaliteit verhouding

Onze klant wilde de aanleg van de hellingbaan en de tunnel exclusief bij één partner onder brengen. Bosch Beton biedt voor elke vraag een keerwandoplossing op maat. Hoewel de aanleg van een tunnel niet direct onze corebusiness is, waren wij de enige partij die aan de complete vraag voldeed en de opdrachtgever geheel kon ontzorgen. De teler van groenten en fruit maakte wat ons betreft daarin een goede keuze. Dank zij onze jarenlange ervaring in engineering en projectbegeleiding waren eventuele vragen en hindernissen op de bouwplaats snel verholpen.

Wittenberg Gemüse is dan ook zeer tevreden over het gehele traject van ontwerp, meedenken, planning, uitvoering en nazorg. Ook over de goede prijs-kwaliteit verhouding is onze klant zeer te spreken.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project in Lutherstadt Wittenberg verwijzen wij u graag naar Frank Geerdink, accountmanager GWW Duitsland, T +49 (0)171 26 38 525.
Wilt u meer weten over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor weg en verkeer of grond en tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.