Bosch Beton - Sleufsilo melkveebedrijf Stefan Maes, Eksel (België)
HomeProjectenInvesteren in een sleufsilo voor de toekomst in Eksel

Investeren in een sleufsilo voor de toekomst in Eksel

Deze Belgische melkveehouder in Eksel gaat voor een duurzame en degelijke oplossing. Hij investeerde in een Bosch Beton sleufsilo die zeker de komende dertig jaar meegaat.

Vooruitkijken

Bij het melkveebedrijf van Stefan Maes in Eksel, België, lopen zo’n 550 melkkoeien. Hij vindt het een uitdaging om met melkkoeien te werken. Ondanks dat er ook negatieve kanten aan zitten, is hij aan het eind van de dag altijd weer positief over zijn dieren. De boer kijkt steeds tien jaar vooruit en probeert met de tijd mee te gaan. Dat blijkt onder andere uit de zonnepanelen die op het dak liggen en energie terug geven.

Investering

Maar hij dacht ook na over de investering in een sleufsilo. Voorheen liet hij een silo zetten van stapelblokken, maar die vallen om en zijn niet stevig genoeg. Het was dus zaak te kijken naar een duurzame en degelijke oplossing waar je geen omkijken naar hebt. De Belgische boer kwam bij Bosch Beton terecht vanwege de duurzaamheid en degelijkheid van onze sleufsilowanden.

Sleufsilo voor de toekomst

Met deze sleufsilo deed boer Maes een investering voor tenminste vijfentwintig tot dertig jaar of zelfs langer. We bouwden met L400HAK-keerwanden een silo van 25 m breed en 100 m lang. In totaal zo’n 90 keerwanden. De levering en plaatsing van de wanden verliep naar wens en exact op de dag en het uur zoals afgesproken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor een sleufsilo voor de toekomst? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.