Bosch Beton - Loading dock van keerwanden zorgt voor veiligheid bij VU Amsterdam
HomeProjectenLoading dock van keerwanden zorgt voor veiligheid bij VU

Loading dock van keerwanden zorgt voor veiligheid bij VU

Bij de Vrije Universiteit in Amsterdam zorgden vrachtwagens voor onveilige situaties bij het laden en lossen. Met Bosch Beton L-keerwanden is daarom een nieuwe loading dock aangelegd. Voor vrachtwagenchauffeurs is het nu duidelijker waar zij moeten zijn en behoren onveilige situaties tot het verleden. Bovendien ontstond ook extra ruimte om fietsen te stallen.

Loading dock

Voor vrachtwagenchauffeurs was het zo nu en dan lastig oriënteren op zoek naar de aanwezige loading dock. Met als gevolg dat er bij de bevoorrading van de VU Amsterdam gevaarlijke situaties ontstonden tussen vrachtwagens en fietsers.

Met onze L-keerwanden van 150 cm hoog is daarom een nieuwe loading dock aangelegd. Voor aanrijdende vrachtwagenchauffeurs is het nu mogelijk zich beter en sneller te oriënteren wat de situatie veiliger maakt. De bovenzijde van de loading dock is gerealiseerd met Stelcon-platen voorzien van een hoekrand. Met de aanleg ontstond ook extra ruimte voor de VU-studenten om hun fietsen te stallen. Geen overbodige luxe bij de universiteit waar bijna 32.000 studenten studeren.

Belangrijkste is dat met de aanleg van de nieuwe loading dock het veiligheidsprobleem bij de VU Amsterdam voor de aan- en afvoer van goederen is opgelost!

Plaatsing

De firma Germieco, specialist in grond-, weg- en waterbouw en preferred supplier van de VU, bereidde alles uitstekend voor. Zo was het mogelijk de betonplaten en keerwanden direct vanaf de vrachtwagen te plaatsen. Deze klus was dan ook in enkele uren voor elkaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor Weg & Verkeer? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.