Bosch Beton keerwanden bij XL Distributiecentrum Heylen in Almelo
HomeProjectenKeerwanden voor distributiecentrum in Almelo

Keerwanden voor distributiecentrum in Almelo

Bij een groot nieuw distributiecentrum op industrieterrein XL-park in Almelo plaatste Bosch Beton special keerwanden zonder hak van 170 cm hoog.

In opdracht van Heylen Warehouses realiseerde VDR Bouwgroep op het XL Businesspark Twente een nieuw distributiecentrum. Het distributiecentrum is gelegen op een kavel naast het Twentekanaal. Speciaal voor de laaddock-klant zijn keerwanden geproduceerd van 4 meter lang en met een wanddikte van 20 cm. In dit geval hebben de wanden géén hak omdat deze anders uit zou passen met de betonvloer die in de laaddocks is gestort. Voor de toegang naar de hal is een hellingbaan aangelegd. Bij de keerwandkeuze hield men rekening met zwaar verkeer dat over de hoge zijde kan rijden. De vrachtwagens rijden hier naar binnen waarbij juist de hoge zijde de belastbare zijde is.

Alles werd in onze fabriek voorbereid zodat de plaatsing bij onze klant vlot verliep. De wanden plaatsten we ter plekke vanaf de vrachtwagen.

Zware belasting

De LR-keerwand met hak is speciaal ontwikkeld voor de zwaarste belastingtoepassingen in de GWW. De hak geeft meer stabiliteit waardoor een hogere belasting mogelijk is. Met de totale nettohoogte is de wand makkelijk in te meten en in te bouwen. De stevige uitvoering maakt deze keerwand heel geschikt voor zware belastingen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor Weg & Verkeer? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.