Bosch Beton - Keerwanden voor appartementen Collegepark Zwijsen in Veghel
HomeProjectenKeerwanden als entree bij appartementen Collegepark Zwijsen

Keerwanden als entree bij appartementen Collegepark Zwijsen

Het voormalige schoolgebouw van het Zwijsen College in Veghel onderging een ingrijpende verbouwing. In het gebouw creëerde de projectontwikkelaar duurzame appartementen: Collegepark Zwijsen. Voor de entree tot de nieuwe woningen zijn Bosch Beton L-keerwanden toegepast om zo hoogteverschil op te vangen. Daarmee ontstonden voor de nieuwe bewoners kleine voortuinen.

Maatwerk

De appartementen in Collegepark Zwijsen liggen hoger dan het maaiveld. Om dit hoogteverschil te overbruggen, zijn Bosch Beton keerwanden gebruikt. Tussen de keerwanden zijn trappen aangebracht als entree naar de voordeuren. Zo ontstonden voor de bewoners op de begane grond kleine privévoortuinen. Naast standaard keerwanden leverden we ook maatwerk keerwanden. Ons Engineeringteam nam de tekening voor hun rekening en vervolgens produceerden we de wanden in onze fabriek.

Hoog afwerkingsniveau

We leverden de keerwanden op locatie waarna Aannemingsbedrijf Van den Berk B.V. zorgde voor de plaatsing van de wanden met onze speciale keerwandklem. De aannemer plaatste ongeveer 100 meter L-keerwanden met hak variërend in hoogte van 75 tot 125 cm. Men koos in dit project bewust voor Bosch Beton keerwanden vanwege het zeer hoge afwerkingsniveau.

Duurzaamheid

Waar voorheen middelbare scholieren les kregen, is de voormalige school nu een duurzaam appartementencomplex. Elk appartement heeft recht op de elektriciteit die de zonnepanelen opwekken. Diverse sloopmaterialen vonden hun weg weer terug in het complex. Ook rond de oude school is het duurzaamheidsaspect doorgevoerd.

Verhoogd terras

Een soortgelijk project als in Veghel voerden we uit in Zwolle. De kadewoningen in de wijk Stadshagen hebben een terras dat eveneens de entree is naar de woning. Ook hier plaatsten we keerwanden om hoogteverschil op te vangen. De bewoners zitten hier ‘s zomers heerlijk op hun verhoogde terras.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor Grond & Tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.