Bosch Beton - Special keerwanden voor appartementencomplex ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop
HomeProjectenSpecial keerwanden voor ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop

Special keerwanden voor ‘De Jonkvrouw’ in Geldrop

Vlakbij station Geldrop realiseerde aannemer Huybregts Relou een nieuw appartementencomplex genaamd ‘De Jonkvrouw’. Om hoogteverschil op te vangen bij dit project en trillingen tegen te gaan, leverden we keerwanden aan onze opdrachtgever Strukton Civiel. De special L-keerwanden bereidden we voor in onze fabriek.

Aannemer Huybregts Relou bouwde langs de spoorlijn bij station Geldrop drie appartementengebouwen. Het betreffen circa tweehonderd woningen: studio’s en appartementen voor (zorg)wonen, psychogeriatrie, sociale huur en vrije sector. De omgeving rondom ‘De Jonkvrouw’ krijgt een parkachtige uitstraling met wandelpaden en veel groen.

Special L-keerwanden

Om op diverse plekken hoogteverschil op te vangen, leverden we voor opdrachtgever Strukton Civiel onze L-keerwanden van 4 meter hoog. Naast verschil in hoogte opvangen, zorgen de keerwanden er ook voor dat er geen trillingen van voorbij rijdende treinen doordringen tot de appartementen.

De levering van de wanden voor het nieuwe appartementencomplex vond plaats in twee fasen. Het maatwerk op de betonnen keerwanden bewerkten we voor in onze moderne fabriek in Barneveld. In totaal gingen ruim vijftig keerwanden naar Geldrop.

Service

Om er voor te zorgen dat de plaatsing goed zou verlopen, bezocht één van onze projectbegeleiders vooraf de locatie om alle details door te spreken. Tijdens de plaatsing assisteerde ons Serviceteam ter plekke op de bouwlocatie.

De keerwanden zijn geplaatst in twee fases. Fase 1 is geplaatst vóór de bouw van het appartementencomplex en fase 2 is geplaatst in de afrondingsfase. Vanwege de lastig bereikbare locatie was het plaatsen van de wanden een arbeidsintensieve en uitdagende klus. De keerwanden staan bijna strak tegen de muur van de gebouwen aan. We plaatsten de wanden met de hydraulische vacuümklem en onze accuklem.

Engineering

Ons Engineering-team maakte de berekeningen en tekeningen voor de plaatsing van de keerwanden bij dit nieuwbouwproject. De L-keerwand met hak is speciaal ontwikkeld voor de middelzware belastingtoepassingen in de grond-, weg- en waterbouw en is in meerdere hoogten verkrijgbaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor weg & verkeer? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.