Bosch Beton - Stadsbeek in Enschede voorkomt wateroverlast in de wijken Pathmos en Stadsveld
HomeProjectenStadsbeek in Enschede voorkomt wateroverlast

Stadsbeek in Enschede voorkomt wateroverlast

De aanleg van een nieuwe beek in het Nederlandse Enschede moet in de toekomst wateroverlast in diverse wijken voorkomen. De keerwanden van Bosch Beton dragen hier voor een belangrijk deel aan bij.

Stadsbeek

Het klimaat verandert en daardoor hebben we steeds vaker te maken met hevige neerslag. Om zowel nu als in de toekomst wateroverlast in de wijken Pathmos en Stadsveld te voorkomen, onderneemt de gemeente Enschede actie. In de Twentse stad komt een nieuwe beek te liggen: de Stadsbeek.

De genoemde wijken zijn het laagst gelegen. Bij zware regenval stroomt het overtollige water af naar de beek. Deze vangt het water op en voert het teveel aan water de stad uit, waardoor er minder water op straat blijft staan. Aangezien het water niet meer via het riool wordt afgevoerd, zal de druk op het rioolsysteem en rioolwaterzuiveringsinstallaties ook minder zijn. En daarmee is de kans kleiner dat het riool te vol raakt en, in het ergste geval, dat er water in woningen of winkels terechtkomt.

De vernieuwde straten krijgen met de Stadsbeek en bruggetjes een heel ander aanzien. Ook worden er tientallen bomen geplant, die voor een frisse en natuurlijke uitstraling zullen zorgen.

Duurzame samenwerking

Bosch Beton heeft aan dit project samengewerkt met Dura Vermeer. Wij hebben 400 meter speciale keerwand uit één geheel geleverd, inclusief de vorm van de goot. Een duurzame oplossing, omdat we niet te maken hadden met losse onderdelen. De keerwanden variëren in hoogte van 150, 135 en 130 cm en duikerelementen bij de overgangen die geschikt zijn voor zwaar verkeer.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor water? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.