Bosch Beton - Eerste cementloos geproduceerde perronwanden voor veldtest geplaatst op station Blerick
HomeOver onsNieuwsVeldtest met eerste cementloos geproduceerde perronwanden

Veldtest met eerste cementloos geproduceerde perronwanden

Twee jaar geleden startte Bosch Beton met de productie van duurzamere perronwanden voor het project Perrons Op Norm (PON) van ProRail. Inmiddels zijn duizenden wanden geplaatst op diverse stations. Vorig jaar ondertekenden we een samenwerkingsovereenkomst met ProRail voor de proeftuin duurzame keerwanden. Op station Blerick zijn nu de eerste cementloos geproduceerde perronwanden geplaatst voor een veldtest van twee jaar.

3 november 2022

Twee jaar geleden startten we met de productie van duurzamere perronwanden voor het project Perrons Op Norm (PON) van ProRail. Deze perronwanden zijn qua vorm geoptimaliseerd. We produceren deze keerwanden ook met een nieuw duurzaam betonmengsel èn in een lengte van twee meter in plaats van één meter. Dit betekent een efficiënter materiaalgebruik en een besparing in transport. Al deze dingen bij elkaar zorgen voor een gunstige MKI waarde. Inmiddels hebben we al duizenden van deze duurzame perronwanden voor diverse stations mogen leveren.

Proeftuin duurzame keerwanden

Vorig jaar tekende Bosch Beton een samenwerkingsovereenkomst met ProRail voor de proeftuin duurzame keerwanden. Doel van deze proeftuin is om samen met partijen in de markt keerwanden langs de perrons nóg duurzamer te maken. Daar zijn we sindsdien druk mee geweest en afgelopen week zijn de eerste cementloos geproduceerde perronwanden geplaatst op station Blerick voor een twee jaar durende veldtest!

Perrons Op Norm

Bosch Beton is betrokken bij het ProRail-stationsproject ‘Perrons Op Norm’ waar wij voor diverse stations perronwanden leveren. Hierin werken wij onder meer samen met Dura Vermeer, Wallaard Noordeloos en Van Ooijen Gouda. Speciaal voor dit project optimaliseerden wij de perronwand en stelden een nieuw duurzaam betonmengsel samen. De elementen zijn geheel volgens de nieuwste productspecificatie van ProRail gecertificeerd.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze samenwerkingsovereenkomst met ProRail kunt u contact opnemen met Erik Mulder, Accountmanager GWW Nederland, telefoon T +31 (0)342-441053 of via erik.mulder@boschbeton.com.

Lees ook
19 november 2021 – Bosch Beton tekent samenwerkingsovereenkomst met ProRail
7 december 2020 – Bosch Beton werkt samen met Dura Vermeer aan ProRail-project ‘Perrons op Norm’
4 december 2020 – Bosch Beton toont MKI-waarde op keerwanden