Bosch Beton - Keerwanden met kokowall als geluidswand en terreinafscheiding in Boxtel
HomeProjectenKeerwanden met kokowall als geluidswand in Boxtel

Keerwanden met kokowall als geluidswand in Boxtel

Keerwanden zijn uitermate geschikt als terreinafscheiding of geluidswand. In Boxtel plaatste Bosch Beton een vijftigtal betonnen elementen als geluidwering.

In Boxtel realiseerde Bosch Beton een terreinafscheiding die tegelijkertijd dient als geluidswering. De geluidswering is afgewerkt met een kokowall. Een Kokowall is een begroeibaar geluidsscherm met aan de buitenzijde duurzame kokosvezels. Voor dit project zijn maar liefst vijftig L300-keerwanden met hak toegepast van 3 meter hoog. De plaatsing was nog even lastig vanwege de noodzakelijke besparing van enkele bomen. Maar door een goede voorbereiding van Schreuder bouwen langs water en wegen lukt dit toch!

Keerwanden als terreinafscheiding

Een terreinafscheiding van keerwanden is niet alleen van toepassing bij bedrijven. Ook particulieren, scholen of sportverenigingen maken gebruik van deze oplossing. De afscheiding dient dan bijvoorbeeld als subtiele erfafscheiding of om juist het zicht te onttrekken van minder fraaie uitzichten. De afscheiding hoeft niet een grijze betonnen muur te blijven. Met een afwerking zoals hout- of metselwerk of beplanting krijgt de muur een ander uiterlijk zoals bijvoorbeeld bij Sportcentrum De Voorde in Voorthuizen.

Geluidwerende keerwanden

Een stevige afscheiding met keerwanden dient ook vaak als geluidwering op industrieterreinen of langs snelwegen. Dit laatste deden we bijvoorbeeld langs de A1 bij Bathmen waar Bosch Beton antracietwanden plaatste. Hiervoor pasten we ons mengsel aan conform het referentiemonster van de opdrachtgever. Tegen deze geluidswand groeien klimplanten zodat het een geheel vormt met het landschap.

Tevreden klant

Onze klant is zeer tevreden met het eindresultaat. Met name door de nette afwerking aan alle zichtzijden van de geluidswand. Bosch Beton werkte in het verleden al eerder samen met moederbedrijf Remmits waardoor de samenwerking met Schreuder bouwen langs water en wegen goed verliep.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor terreinafscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met onze GWW-adviseurs.