Bosch Beton - Sleufsilo met gras
HomeOver onsNieuwsArtikel – Een stal voor de volgende generatie

Artikel - Een stal voor de volgende generatie

Mooi interview in AgrarHeute (magazine en nieuwsportaal voor landbouw in Duitsland) waarin onze klant familie Hammer vertelt over hun boerderij in Egenhausen (Nordschwarzwald).

22 april 2021

Innovatie en duurzaamheid

De familie stond bij de verdere ontwikkeling van hun bedrijf voor de keuze: verhuizen of elders een nieuw bedrijf bouwen. Zij kozen voor het laatste. De nieuwe boerderij moest volgens een innovatief en duurzaam concept worden gebouwd. En vooral gericht op drie punten: welzijn van de dieren, minder werkdruk en minder emissies in de stal.

Kijken naar de toekomst

Er is veelal geïnvesteerd in technologie en werkbesparing. Met financiële steun van EIP-Agri (Europees Innovatiepartnerschap) realiseerden zij een melkveestal, stal om kalveren te fokken en een biogasinstallatie. Voor de toekomst van het bedrijf proberen ze kringloop te denken. Zo komt het krachtvoer zoveel mogelijk van hun eigen granen en verbouwen zij erwten voor eiwitvoer. De mest komt via de biogasinstallatie weer terug op de akkers. Omdat het concept aan alle voorwaarden voldoet, is het in de toekomst mogelijk over te schakelen op biologische landbouw.

Bosch Beton leverde ruim twee jaar geleden bij familie Hammer 40 meter LA-keerwanden en 160 meter U-keerwanden.

Lees het interview

Het interview (in het Duits) is te lezen op de website van Agrarheute Rind.

De sleufsilo voor de toekomst