Bosch Beton - Sleufsilo van keerwanden met extra lange hak voor afdeksysteem in Blessum
HomeOver onsNieuwsNieuw! Keerwand voor afdeksysteem

Nieuw! Keerwand voor afdeksysteem

Bosch Beton heeft een nieuwe keerwand in het assortiment opgenomen: de LA300H-keerwand. Deze wand is speciaal ontwikkeld voor sleufsilo’s met een automatisch afdeksysteem. De 3 meter hoge keerwand heeft een extra lange hak. Ontdek de 5 voordelen van deze wand.

5 augustus 2022

Nieuw: de LA300H-keerwand 

Steeds vaker zien we een combinatie van sleufsilowanden met een automatische afdeksysteem. Het zogenaamde ‘lasagne-kuil’-principe. Door het automatisch af- en toedekken kan er vaker en ‘laagsgewijs’ worden ingekuild. Hierdoor verbeteren de voerconstante en daarmee de melkresultaten. De nieuwe Bosch Beton LA300H-keerwand is speciaal ontwikkeld voor sleufsilo’s waar men inkuilt met een afdeksysteem.

Wand en overrijdbare hak ineen

De 3 meter hoge keerwand heeft een extra lange hak. Het afdeksysteem rijdt tijdens het afdekken en uitkuilen over de stabiele hak langs de silowanden. De wand is direct te plaatsen op een zandbed of mortel. U bespaart bouwtijd maar ook aanvullende bouwmaterialen en bouwkosten.
Ontdek hoe dit er uitziet … 

5 voordelen

De nieuwe wand heeft een aantal voordelen:

  1. Verlengde hak voor automatisch afdeksysteem
  2. Hoge stabiliteit door groot draagoppervlak
  3. 15 ton aslast tot aan de rand
  4. Zuurbestendigere betonkwaliteit C60/75
  5. 15 jaar garantie

Primeur

Melkveehouder Miedema in het Friese Blessum wilde zijn opslag optimaliseren in combinatie met een afdeksysteem. We plaatsten hier een sleufsilo van de nieuwe LA300H-keerwanden met extra lange hak. Het afdeksysteem rijdt over de langere hak en waardoor geen extra verharding nodig is. De melkveehouder heeft hiermee de primeur! Zijn silo is de eerste die we met onze nieuwe keerwanden uitvoerden.
Bekijk meer over deze sleufsilo in Blessum

Lees ook het interview met Nieuwe Oogst over deze nieuwe keerwand!

Contact

Wilt u meer weten over deze nieuwe innovatieve sleufsilowand?