Bosch Beton in Barneveld (Foto: Hans Roggen)
HomeOver onsNieuwsAanpak Betonakkoord: versneld verduurzamen

Aanpak Betonakkoord: versneld verduurzamen

Het Betonakkoord in Nederland komt met een aanpak om de betonsector versneld te verduurzamen. Die aanpak onderschrijft Bosch Beton ook. De eerste maatregelen zullen in 2023 al leiden tot een reductie van 15%-20% CO2-uitstoot vergeleken met 2021.

5 april 2022

Ook Bosch Beton onderschrijft de aanpak van het Betonakkoord om de betonsector in Nederland versneld te verduurzamen. Samen met vertegenwoordigers van alle partijen in de betonketen zijn wij hierbij betrokken.
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ons. We willen meebouwen aan de toekomst en daarvoor moet nu de duurzaamheidstransitie plaatsvinden. Beton is een betrouwbaar bouwmiddel, maar de grondstoffen zijn eindig. Daarom blijven we innoveren, ontwikkelen en verduurzamen om een kwalitatief goed en duurzaam product te kunnen blijven maken en te leveren. Zo ontwikkelden we de circulaire biokeerwand en werken we samen met andere partners voor ProRail aan duurzame perronwanden. We bieden de MKI-waarde aan op onze keerwanden en de fundamenten van onze oude fabriek hergebruiken we in de productie van nieuwe hoogwaardige betonnen keerwanden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over hoe Bosch Beton omgaat met duurzaamheid? Onder Duurzaamheid vindt u meer informatie of neem dan contact op met Brechtje van den Beuken-van den Bosch of Gerard van den Bosch.